search

Finantele lamuresc aplicarea legislatiei privind conditiile de aplicare a scutirii TVA pentru anumite operatiuni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a oferit recent clarificari referitoare la modul de aplicare a legislatiei fiscale privind conditiile de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru anumite operatiuni.
 
Prin urmare, institutia a publicat pe site-ul propriu o circulara privind conditiile de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata, pentru anumite operatiuni.
 
Astfel, in materialul mentionat se gasesc:
 
- clarificari privind notiunea de exportator din perspectiva TVA si modalitatile de justificare a scutirii de TVA pentru exportul de bunuri, in contextul modificarilor aduse legislatiei vamale;
 
- clarificari privind justificarea transportului intracomunitar in vederea aplicarii scutirii de TVA pentru livrarea intracomunitara de bunuri.
 
Pe langa prezentarea notiunilor relevante, circulara emisa cuprinde si o serie de exemple ilustrative menite sa conduca la aplicarea unitara a Instructiunilor de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru anumite operatiuni, aprobata prin Ordinul Ministrului Finantelor nr. 2148/2020. In plus, sunt introduse trimiteri si catre alte materiale ilustrative elaborate de Comisia Europeana, cum ar fi Notele explicative privind modificarile TVA in UE in ceea ce priveste regimul de stocuri la dispozitia clientului, operatiunile in lant si scutirea pentru livrarile intracomunitare de bunuri („solutiile rapide din 2020”).

 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice